A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Історико-краєзнавча конференція

Дата: 18.03.2021 16:35
Кількість переглядів: 290

  18 березня 2021 року КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради» провів історико-краєзнавчу конференцію, приурочену 77 річниці визволення Хмільницького району та міста від нацистської окупації в роки Другої світової війни. У роботі конференції взяли участь директор Центру Світлана Ілюхіна, учителі суспільних дисциплін та учні старших класів закладів освіти Хмільницької міської територіальної громади, члени спілки ветеранів війни, працівники історичного музею міста.

     Роботу розпочала консультант Центру Майя Бєляєва, яка наголосила, що для нинішнього та наступного поколінь дуже важливим є збереження пам’яті про трагічні події війни, про життя і подвиг тих, хто творив історію і врятував світ.

      Історичну ретроспективу в далекі роки війни запропонувала Діна Нетребко, вчитель історії КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4», та її учні, акцентувавши увагу на подіях визволення Вінницької області, Хмільницького району та міста від фашистської окупації в 1944 році.

    Продовжуючи роботу конференції Бєляєва М.М. зауважила, що український народ свято шанує пам’ять про всіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність Вітчизни. Живим втіленням нетлінної пам’яті є меморіальні комплекси, памятники, музеї. Саме такий Музей бойової слави створений і вже 40 років функціонує на базі КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», до якого на віртуальну екскурсію учасників заходу запросила директор музею Тетяна Миколаївна Шевченко та її вихованці.

    Виступи учасників конференції засвідчили, що ми бережемо пам’ять про покоління, яке прийняло на себе всю жорстокість тієї війни, відстояло Батьківщину, свої життєві ідеали та наше право на життя і незалежність.

    І нехай вогник людської пам’яті палає дужче за полум’я Вічного вогню, бо саме він є справжнім, щирим і незгасним.

 

 

 

 

 

 

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень