A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Повідомлення про круглий стіл

Дата: 18.02.2021 17:39
Кількість переглядів: 252

18 лютого 2021 року на базі КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради» проведено онлайн вебінар на тему: «Впровадження та реалізація інноваційних форм і методів навчання в освітній процес початкової школи з метою формування всебічно розвиненої особистості в умовах становлення  Нової  української  школи» за участю вчителів початкових класів

Метою вебінару було:  визначити шляхи розкриття основних аспектів роботи вчителів початкових класів в умовах становлення НУШ ; показати необхідність науково - обгрунтованого впровадження сучасних технологій у практичну реалізацію концепції; стимулювати учасників заходу до пошуку, творчості; створити умови для професійного зростання та обміну досвідом роботи, педагогічними знахідками.

Головний акцент під час роботи вебінару був спрямований на формування в учнів компетентностей, потрібних для успішної самореалізації в суспільстві.

Консультант Центру Гринчук Любов Григорівна зазначила, що головна мета НУШ – це створення школи, яка даватиме учням не лише знання, а й уміння застосовувати ці знання у житті. У такій школі мають прислухатися до думки учнів, вчити їх креативно й критично мислити. Пріоритет педагогічної діяльності – сформувати компетентну особистість молодшого школяра на основі розвитку пізнавального інтересу, навчити самостійно мислити, озброїти необхідними для цього знаннями, вміннями та навичками. Учитель початкової школи, виконуючи вимоги Державного стандарту початкової освіти, має постійно вдосконалювати процес навчання, що дає змогу дітям ефективно та якісно засвоювати програмовий матеріал. Тому педагогам в своїй діяльності необхідно використовувати інноваційні форми та методи навчання.

Власним досвідом роботи поділились вчителі початкових класів Кравчук І.В., Притиченко Л.В., Гончар О.Б., Олянич Л.І. Колеги долучились до обговорення та визначили, що процес формування в учнів вмінь і навичок стає результативнішим, якщо організовувати навчання у співробітництві, яке ґрунтується на спільній діяльності та взаєморозумінні вчителя й учнів. Використання різних видів інноваційних форм та методів навчання дає можливість доповнити їх різноманітною інформацією, а різноманітні види діяльності викликають у дітей інтерес і заохочують їх до роботи. Саме таке навчання з використанням інноваційних технологій підвищує інтелект дитини, зміцнює її віру у власні здібності, стимулює активність і творчість, сприяє формуванню ключових компетентностей учнів.

Круглий стіл був змістовним та плідним, що надало вчителям нових сил та натхнення в подальшій педагогічній діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень