«Овочі, фрукти та горіхи (буряк столовий, морква, капуста, пекінська капуста, цибуля, яблука, банани, лимони, апельсини)»
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи (буряк столовий, морква, капуста, пекінська капуста, цибуля, яблука, банани, лимони, апельсини)», розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради
22000, Вінницька область, місто Хмільник, вулиця Шевченка, 3
Код ЄДРПОУ 04544464
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): «Овочі, фрукти та горіхи (буряк столовий, морква, капуста, пекінська капуста, цибуля, яблука, банани, лимони, апельсини)», код ДК 021:2015 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2023-10-03-006832-a
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 653 000,00 грн. з ПДВ
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.
Розмір бюджетного призначення: 653 000,00 грн.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Термін постачання — до 31 грудня 2023 року
Якісні та технічні характеристики заявленої кількості по закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи (буряк столовий, морква, капуста, пекінська капуста, цибуля, яблука, банани, лимони, апельсини)» визначені з урахуванням реальних потреб закладів освіти Хмільницької міської ради та оптимального співвідношення ціни та якості, а саме:
Найменування товару |
Опис (якісні вимоги) |
Кількість (кг.) |
Цибуля |
Зовнішній вигляд: Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою до 4 см включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень. Якість - згідно з ДСТУ 3234-95 Пакування - сітка полімерна (більше 8 кг) Розмір цибулин за поперечним діаметром для овальних форм/для решти форм, не менше 5,0 см/6,0 см (Вищий товарний сорт) У червні-липні 2020 року допускається поставка цибулі зеленої в стрілках за наявності замовлення на такий вид цибулі. Рання цибуля має бути свіжа, не зів’яла, без ознак порчі без цибулин (очищена) |
2000 |
Морква |
Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без механічних пошкоджень, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення, без ознак загнивання у коренеплоду Вага коренеплоду має бути не менше 150 гр. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою Довжина стержня не менше 10 см. Пакування Сітка полімерна (більше 8 кг) |
3000 |
Буряк столовий |
Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, без механічних пошкоджень та ознак загнивання у коренеплоду Вага коренеплоду має бути 180-400 гр. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленням від норми. Пакування Сітка полімерна (більше 10 кг) |
5000 |
Капуста |
Капуста білокачанна має відповідати ДСТУ 7037:2009 Зовнішній вигляд: головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками пакування в сітки. Вага 1 головки не менше 1,5 кг та не більше 3 кг Допускаються головки з незначними відхиленням від вказаної ваги. Зачистка головки: Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків Пакування Сітка полімерна (більше 30кг) |
3000 |
Пекінська капуста |
Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, не тріснуті, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками, без зайвої зовнішньої вологи. Повинна мати пухкі качани з гофрованими листками світло-зелених кольорів. Маса зачищеної головки не менше 1 кг і не більше 2кг. Допускаються головки з незначними відхиленням від вказаної ваги. |
2000 |
Яблука |
Яблука стиглі, солодкі. Не в'ялі. Без пошкоджень шкідниками, хворобами і т.д. Без фізичних пошкоджень Плоди однакові за формою Без стороннього запаху (відповідно до сезону – зимових сортів) Упаковані за сортами в картонні або дерев’яні ящики. Плоди вагою не менше 160 грам. |
4000 |
Апельсини |
Без фізичних пошкоджень Плоди однакові за формою Без стороннього запаху. Упаковані за сортами в картонні ящики. (вагою не менше 180 грам) |
1000 |
Банани |
Банани мають бути свіжими, зрілими, чистими відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України. Без ГМО. Запах і смак-властиві Банану - без стороннього запаху та смаку. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. Упаковані в ящик картонний. Розмір одного банану має становити 10 см-20см. |
2000 |
Лимони |
Без фізичних пошкоджень Плоди однакові за формою Без стороннього запаху Упаковані в картонні ящики. ( вагою не менше 150 грам) |
600 |
- продукція повинна постачатися у спеціалізованому автотранспорті (фургон-рефрижератор) з дотриманням санітарних вимог, в тому числі щодо сумісності продуктів харчування;
- поставка товару має проводитись три рази на тиждень (крім вихідних та святкових днів) по закладах освіти Хмільницької міської ради згідно замовлення, а саме: до 12:00 год. товар має бути переданий уповноваженому представнику відповідного закладу;
- доставка та розвантаження товару здійснюється за рахунок та силами постачальника на складські приміщення Замовника.