A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Комунальна установа «ІРЦ» Хмільницької міської громади отримала допомогу від ЮНІСЕФ та Асоціації міст України

Дата: 06.04.2023 11:16
Кількість переглядів: 45

1

Понад дві сотні дітей з особливостями розвитку з Хмільницької громади мають оновлене обладнання для проведення корекційно-розвиткових занять завдяки допомозі

від ЮНІСЕФ та Асоціації міст України

 

Уже п’ятий рік поспіль у Хмільницькій територіальній громаді діти молодшого та підліткового віку мають можливість отримувати необхідну фахову допомогу від працівників  Інклюзивно-ресурсного центру.

Щоденно до закладу звертаються батьки дітей, яким вкрай потрібні  консультації щодо визначення, які заняття їхні діти можуть відвідувати, які освітні послуги вони можуть обрати та як отримати комплексну оцінку розвитку дитини.

Чимало дітей відвідують інклюзивний центр із сімей внутрішньо- переміщених осіб, які знайшли прихисток у Хмільницькій громаді. По допомогу звертаються сімї із Херсону, Миколаєва, Бахмуту.

 Серед них хмільничанка Олена Костюк із 13-річним сином Іваном. Із сльозами на очах розповідає мати дитини про щоденні барєри, які долає її син.

  • Нам  щороку держава дає безкоштовну путівку на лікування у курортно-санаторних закладах, розповідає Олена. Для того, щоб мій син самостійно пересувався, йому потрібно  частіше проходити таке лікування, тому ми самі купуємо ще одну, дороговартісну для нашої сім’ї, путівку, аби двічі на рік пройти реабілітацію. Тут, в ІРЦ, Ваня ходить до усіх спеціалістів. Найважливіші для нього заняття з ЛФК. Я маю надію, що увесь   комплекс занять  допоможе моєму синові і надалі самостійно ходити, – розповідає жінка, заглядаючи до кабінету вчителя-реабілітолога.

Олена Олександрівна Лєнська, фахівець-консультант Інклюзивно-ресурсного центру м.Хмільника працює з дітками, які мають труднощі рухової /моторної сфери. Педагог розповідає: 

 На заняттях лікувально-фізичної культури я намагаюся підібрати вправи під кожну дитину індивідуально. Костюк Ваня відвідує наш центр уже понад чотири роки. Він потребує постійного підтримання стану великих моторних функцій. Двічі на рік проходить курс лікувально-профілактичного масажу. Окрім цього, виконуємо вправи з допомогою дошки Євмінова, шведської стінки, гімнастичних м’ячів та іншого.

2

У Комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Хмільницької міської ради фахівці надають корекційно-розвиткові послуги дітям, які мають інвалідність та й тим, які  мають психофізичні труднощі розвитку, допомагають батькам у вирішенні завдань пізнавального та освітнього характеру відповідно до своєї галузі.

У межах проєкту «Громада, дружня до дітей та молоді», який Асоціація міст України реалізує спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Хмільницькій міській територіальній громаді була надана цільова пожертва в сумі 305 тис. 721 грн., завдяки чому громадою було закуплено цифрове обладнання та інвентар для ЛФК комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

3

  • Маємо надію, що з покращенням матеріальної бази наша установа стане ще у більшій нагоді нашим особливим діткам та їх батькам на шляху розвитку, самопізнання та інтеграції, – каже директор Галина Панаскевич. – Діти! Найперше – діти! А особливості і діагнози – другорядне…»

Цей проєкт було втілено за фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень