A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

«Шевченко – наш. Він для усіх століть…»

Дата: 09.03.2023 08:50
Кількість переглядів: 66

Традиційно на початку березня Україна вшановує пам'ять Великого Кобраря. 
З нагоди дня народження Тараса Григоровича Шевченка – величної особистості в історії України, талановитого митця, художника й поета в ліцеї №2 пройшли інформаційно-виховні заходи.
Класні керівники провели виховні годині,  присвячені творчій спадщині Т.Г. Шевченка  «Ми нащадки твої, Тарасе!».

Бібліотекар Брацюк Л.П. створила ілюстративно-інформаційну виставку «Бентежний голос Кобзаря».

Учителі української мови та літератури Вознюк Л.І. та Антоняк О.В. разом із старшокласниками створили відеоролик – марафон поезій «Шевченко – наш. Він для усіх століть…»  Кожен рядок із «Кобзаря» – це настанова від великого мислителя, це повчання від Батька нації, це біль і крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею.

Учителька англійської мови Шипота Є.В. разом з учнями 10-го класу провела виховний захід «На струнах Кобзаревої душі», під час якого вірші Шевченка звучали різними мовами. Десятикласники читали твори Великого Кобзаря українською, англійською, польською. Звучали пісні Квітки Цісик, сучасних українських виконавців на слова видатного поета: Скрябіна, Артема Пивоварова, гурту «Хочу ще!». У кінці заходу учні колективно виконали «Заповіт» Шевченка.

Видатний поет став символом боротьби за свободу та незалежність не одного покоління українців. І нині, у XXI столітті, коли російські загарбники вчергове намагаються знищити Україну, слова Шевченка додають сил у боротьбі. Його вірші  й досі залишаються актуальними.

 

 

Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава.
І воля святая!


  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень