A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Україна – країна нескорених!

Дата: 22.11.2022 16:15
Кількість переглядів: 135

  В Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

Цей день став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада.

21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Однак, на відміну від подій Помаранчевої революції, цього разу обстоювання гідності та свободи коштувало багатьох життів українських патріотів: 106 людей були вбиті і понад 2 тис. поранені. А навесні 2014 року розпочалася військова агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

Цього року День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення рф, яке розпочалося 24 лютого. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора. Щодня українці доводять, що гідність та свобода сильніші за підлість і терор.

21 листопада у ліцеї №2 відбулися заходи з нагоди Дня Гідності і Свободи.

У кожному класі були проведені інформаційні дайджести «Україна –країна                  нескорених!», хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять воїнів, які ціною власного життя  захищали   волю й незалежність України. 

Учні 5-Б класу (класний керівник Босак О.В.) узяли участь у флешмобі «Жовта стрічка», щоб підтримати опір на окупованих територіях.  Члени учнівського самоврядування на чолі з педагогом-організатором Мішарьовою Т.А. створили відеоролики – привітання з Днем Гідності і Свободи.

Століттями українська нація доводила, що ніхто не позбавить нас гідності і свободи. Цю істину підтвердили й доленосні для незалежної України революції та війна з російським загарбником. Агресор може спробувати лишити нас світла чи тепла, спробувати захопити наш дім, нашу землю, але йому не забрати в українців ні гідності, ні свободи, тому що вони вписані в генетичний код українців!

  

  

  

Адміністрація Ліцею №2


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень