A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

«Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі»

Дата: 27.04.2021 16:01
Кількість переглядів: 282

 

   26 квітня 2021 року КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»  запросив освітян та учнів старших класів закладів освіти Хмільницької міської територіальної громади здійснити історико-екологічну та літературну експедицію  «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі».

     Консультант Центру Майя Бєляєва наголосила на актуальності теми та відмітила, що аварія на ЧАЕС, яка сталася 35 років тому, стала найбільшою катастрофою в історії світової ядерної енергетики. 

    Історичну сторінку експедиції відкрила Тхоржевська Ю.Є., вчитель історії КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», та її учні, розповівши про місто Чорнобиль та події далекого 1986 року.

    Згадала Бєляєва М.М. і про ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, які ціною свого здоров’я та життя врятували світ від страшної техногенної трагедії. Колеги з ЦДЮТ продемонстрували відеофільм з інтерв’ю учасників ліквідації аварії,  знятий керівником гуртка «Відеографія» Пастушенком В.А.

     Літературну сторінку перегорнула Веремій А.А., вчитель української мови та літератури КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», дружина ліквідатора Чорнобильської катастрофи. Вона розкрила тему Чорнобиля в українській літератури та презентувала власну книжку «Чорнобиля правда гірка».

   Екологічну сторінку експедиції розкрила Кухар С.В., вчитель біології КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», та Кухар Діана, які розповіли про наслідки цієї нечуваної катастрофи та долю ЧАЕС сьогодні.

    В літописі людської цивілізації та вітчизняної історії чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 рік. І цей день ми маємо памятати!

 

 

 

 

 

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»    

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень