A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Засідання круглого столу вчителів фізичної культури

Дата: 07.04.2021 09:34
Кількість переглядів: 489

   06 квітня 2021 року на базі КУ « Центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено засідання круглого столу «Шляхи покращення мотивації до занять фізичною культурою та формування національної свідомості учнівської молоді під час підготовки та участі у військово-патріотичних заходах» за участю вчителів фізичної культури та Захисту України закладів освіти Хмільницької міської територіальної громади.

    Консультант Центру Любов Гринчук зауважила, що одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері освіти є робота зі збереження і зміцнення здоров’я дітей, що реалізується через систему здоров’язберігаючих технологій. Соціально-оздоровча функція освіти актуалізує проблему формування здоров’язбережної компетентності. Провідне місце у цьому напрямку належить вчителю фізичної культури, від компетентності якого багато в чому залежить здоров’я і працездатність нації.

Спортивна підготовка в закладах освіти сприяє вихованню фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей учнів.

        Під час онлайн зустрічі  начальник відділу молоді та спорту  Віталій Пачевський проінформував колег про Рекомендації МОН України  щодо стратегічного розвитку фізичного виховання та спортивної підготовки серед учнівської молоді на період до 2025 року.

       Власним досвідом роботи з формування здоров’язбережної компетентності поділились вчителі фізичної культури   Вознюк О.С. (КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2»),  Тишкевич В.І. (КЗ «Березнянський ЗЗСО І-ІІІ ступенів»).

  У зв’язку з розбудовою незалежної Української держави та її Збройних Сил за новими принципами, виникла нагальна потреба в розробці нової системи військово-патріотичного виховання допризовної молоді. Вся робота у цьому напрямку спрямована на формування в учнів позитивної  мотивації  до виконання патріотичного обов'язку. В ході роботи вчитель Захисту України Єременко Г.Г.  (КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4») презентував організацію військово-патріотичного виховання в закладі освіти через участь учнів у військово-патріотичній грі «Джура».

    Засідання круглого столу було плідним та результативним.

 

 

 

 

КУ « Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень