A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

УСПІШНА СЕРТИФІКАЦІЯ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ЯК ПРОХОДЖЕННЯ АТЕСТАЦІЇ ПЕДАГОГОМ – РОЗ’ЯСНЕННЯ МОН

Дата: 28.12.2020 23:20
Кількість переглядів: 201

   Успішне проходження сертифікації має бути зараховано як проходження атестації педагогічним працівником. Про це йдеться у відповідному листі-роз’ясненні МОН.

  Згідно з Законом “Про повну загальну середню освіту”, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

  Водночас, згідно із зазначеним вище Законом, керівник школи зобов’язаний сприяти проходженню педагогами атестації та сертифікації.

  Наголошуємо, що успішне проходження вчителем початкових класів сертифікації, що підтверджено відповідним сертифікатом, є достатньою підставою для прийняття атестаційною комісією рішення про присвоєння йому наступної кваліфікаційної категорії чи наступного педагогічного звання та/або підтвердження наявної вищої кваліфікаційної категорії чи наявного педагогічного звання. Даний процес не потребує надання жодних додаткових документів чи проведення будь-яких заходів, пов'язаних із вивченням діяльності педагога.

    Нагадаємо, пілотну добровільну сертифікацію вчителів початкової школи 2020 року успішно пройшли 902 педагоги. У сертифікації 2021 зможуть взяти участь 2 000 педагогів, реєстрація розпочнеться 18 січня.

Довідково.

  Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Мета сертифікації – виявити і заохотити вчителів з високим рівнем майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

   Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації. Сертифікат дійсний три роки.  Передбачається, що в майбутньому, з розвитком реформи “Нова українська школа”, сертифікація замінить атестацію педагогів.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень