A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Зустріч у країні Мистецтв

Дата: 29.03.2021 09:21
Кількість переглядів: 231

       Сила вчителя – віра в себе, його свобода – відповідальність за власний розвиток, а здібності – культура самостворення. Саме тому педагоги Хмільницької міської  ТГ у постійному пошуку шляхів самовдосконалення та підвищення фахової та педагогічної майстерності.
     26 березня 2021 року на базі КУ « Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»  відбулась чергова  онлайн зустріч для вчителів художньо - естетичного напрямку Хмільницької територіальної громади на тему  «Стимулювання пізнавальної діяльності як засіб саморозвитку, реалізації особистості учня на уроках художньо-естетичного напрямку».

       Консультант Центру Аліна Корнійчук поділилася досвідом щодо застосування різноманітних форм та технологій навчання, які дозволяють активізувати навчальну діяльність та творчу роботу школярів  з метою розвитку здібностей, креативності та критичного мислення. Аліна Михайлівна  наголосила, що важливим принципом естетичного виховання на сучасному етапі є ідея комплексного підходу, саме тому у процесі навчання важливо навчити учнів розуміти і сприймати красу.

     Учителька образотворчого мистецтва  КЗ «ЗОШ I-III ступенів № 4» Дзярик А.А. поділилась власним досвідом  роботи на уроках , залучивши педагогів до активної діяльності, запропонувала виконати тести з метою виявлення творчого потенціалу вчителів художньо-естетичного циклу.

         З метою ознайомлення з інноваційними методами та формами  роботи, Босак О.В. учителька КЗ « ЗОШ І-ІІІ ступенів №2»  презентувала власний досвід роботи та розкрила способи формування предметних, міжпредметних  та ключових компетентностей на уроках мистецтва.

    До роботи долучилась Королюк О.В., вчителька КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів №4», яка розповіла, що у своїй практиці , поруч із традиційними уроками, використовує нетрадиційні . Мета таких уроків – навчити дітей цінувати прекрасне, використовуючи його для формування себе як особистості.

       Не зупиняючись на досягнутому, учителі впевнено крокують уперед, продовжують вивчення передового педагогічного досвіду. Ніколи не забувають, що учитель –   майстер, який бере участь у творенні найголовнішого – Людини!

    По закінченню зустрічі , учасники отримали позитивні емоції та бажання формувати художньо-естетичні компетенції в умовах сучасної Нової української школи.

 

КУ « Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради» 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень