A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема!

Дата: 11.11.2022 08:25
Кількість переглядів: 248

Мова − це найважливіший засіб спілкування й пізнання, один із ключових факторів незалежності країни.

Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України 6 листопада 1997 року. Зазвичай, в цей день вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія, відзначають найкращих популяризаторів українського слова та проводять Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєднуються навіть українці, які живуть за кордоном.

Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо, що мова має значення. Немає мови  немає нації. Нині  на фоні російської агресії  цей вислів набув украй важливого сенсу. Кожен українець має зрозуміти, наскільки  важливо знати рідну мову й розмовляти нею.

З нагоди Дня української писемності  та  мови  учні  ліцею №2  записали  декілька відеороликів:  «10 цікавих фактів про мову» , «Мова наша калинова» , «Мова- краса спілкування», «Плекаймо, друзі, нашу мову»  (педагог-організатор  Мішарьова Т. А.).

Учні 5 – Б класу  нашого ліцею (класний керівник Босак О.В.) долучилися до проведення години цікавих повідомлень «Слово наше рідне - слово українське», яку було організовано в КЗ «Бібліотека для дорослих».

Також педагоги й школярі долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

На рідне слово відгукується наша душа. У ньому — сила нашого сьогодення і надійна основа побудови майбутнього. У ньому — хребет українськості, що є надзвичайно важливим для формування, розвитку і зміцнення України. 

Досконало знати, любити, берегти й захищати нашу рідну українську мову – обов’язок кожного з нас!

Адміністрація Ліцею №2


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень