A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Онлайн семінар на тему «Розповісти не можна мовчати: де поставити кому?»

Дата: 15.04.2021 18:27
Кількість переглядів: 275

 15   квітня 2021 року на базі  КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради» проведено онлайн семінар з протидії булінгу на тему  «Розповісти не можна мовчати: де поставити кому?» за участі начальника відділу Хмільницького бюро правової допомоги Мариніч Анни Вікторівни, заступників директорів з виховної роботи, педагогів- організаторів, практичних психологів, класних керівників 7-9 класів закладів освіти  Хмільницької міської територіальної громади.

    Консультант Центру Аліна Корнійчук зауважила, що серед учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства,  довготривалих агресивних проявів та третирування у міжособистісних стосунках, здійснюваних самими дітьми одне до одного. Запобігання та профілактика випадків насильства в учнівському середовищі є найважливішим завданням усіх педагогічних працівників, оскільки жорстоке ставлення до дитини неминуче призводить до  психологічних розладів, зниження самооцінки, порушення соціалізації, травматизації учня тощо. Для попередження та вирішення цієї проблеми необхідна комплексна співпраця на всіх рівнях.

   Анна Мариніч наголосила, що булінг – це специфічна форма агресивної поведінки, коли учень повторно чи постійно зазнає негативних дій з боку одного чи більше інших учнів і протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення.  Мариніч А. спроектувала чіткий алгоритм роботи керівників закладів освіти стосовно розроблення правил поведінки здобувачів освіти, планування заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу, контролю, розгляду, порядку  реагування на  доведені випадки  цькування в закладах освіти та відповідальність осіб.

       На  завершення семінару  учасники отримали пам’ятки-алгоритми з формування навиків відповідальної та безпечної поведінки школярів, розвитку уміння знаходити шляхи виходу зі складних ситуацій та вирішення проблеми булінгу. Усі учасники поповнили свій багаж знань цікавою і корисною інформацією, яку зможуть використати у своїй подальшій педагогічній діяльності.

           

     КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень