A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Інклюзія: діти різні – умови рівні

Дата: 13.04.2021 17:51
Кількість переглядів: 279

   13   квітня 2021 року на базі  КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради» проведено онлайн конференцію на тему  «Організація дистанційного навчання для дітей з особливими освітніми потребами» за участі голови громадської організації «Спільний шлях» Цюпенко Тетяни Анатоліївни, асистентів вчителів та вихователів, вчителів, які працюють в інклюзивних класах,заступників директорів Хмільницької міської територіальної громади.

  Роботу розпочала консультант Центру  Аліна Корнійчук, яка зазначила, що  організовуючи дистанційне навчання для осіб з особливими освітніми потребами, варто пам’ятати, що форму, обсяг, структуру, зміст завдань вчителі  обирають на власний розсуд , використовуючи різноманітні методи і прийоми навчання.

  Для  реалізації  поставлених завдань і цілей  вчителям  та асистентам  вчителів інклюзивних класів слід  аналізувати індивідуальну програму розвитку дитини, календарно-тематичне планування, визначити теми для вивчення у дистанційному режимі, розробити тематичні завдання в системі онлайн в межах встановленого навантаження. 

   Тетяна  Цюпенко наголосила, що у дистанційному навчанні батьки і педагоги – партнери, тобто, перша робота відбувається саме з батьками, а вже далі – з дітьми з ООП. Адже саме батьки стають каналом комунікації між учителем і учнем.

    Своїм досвідом у роботі з дітьми з ООП поділились асистенти учителів Нечипорук І.В. (КЗ «НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія №1), Сергієнко Ю.О. (ЗОШ І-ІІІ ступенів №2), Морозюк В.А. (ЗОШ І-ІІІ ступенів №3), Гребенюк О.М. ( ЗОШ І-ІІІ ступенів №4).  Педагоги надали практичні поради , проаналізували переваги використання сервісів та навчальних платформ, які допомагають організувати дистанційне навчання під час карантину.      

     Відеоконференція дала відповідь на багато  питань: організація навчання для дітей з ООП;  модифікація та адаптація завдань; допомога батьків;  роль  асистента вчителя під час дистанційного навчання дітей з ООП.   

 КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради»

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень