A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Міський онлайн семінар керівників закладів освіти з директором ІРЦ

Дата: 23.12.2020 11:12
Кількість переглядів: 231

22 грудня 2020 року на базі комунальної установи «Центру професійного розвитку педагогічних працівників»  відбувся онлайн семінар для  керівників та їх заступників закладів освіти міста Хмільника на тему «Взаємодія спеціалістів ІРЦ з педагогічними працівниками закладів освіти Хмільницької міської територіальної громади з питань організації інклюзивної освіти», за участю директора ІРЦ Галина Панаскевич.

   Галина Василівна акцентувала  увагу на  питанні  впровадження інклюзивної форми навчання у закладі освіти та налагодженні співпраці між педагогами, спеціалістами ІРЦ та керівниками, довела до відома присутніх про основні вимоги та моделі спільного викладання, охарактеризувала роботу асистента вчителя (вихователя), наголосила на обов’язках асистента дитини. Надзвичайно цікавим та змістовним виявилось обговорення питання співпраці між закладами, скоординованості дій, спільної роботи для допомоги дітям з особливими освітніми потребами та з інвалідністю.  

  Під час заходу розглянуто кілька моделей циклограм  роботи команди психолого-педагогічного супроводу.  З керівниками закладів освіти обговорено сучасні підходи  до освітнього процесу  учнів (вихованців) з особливими освітніми потребами,  окреслено співпрацю  ІРЦ з закладами дошкільної та загальної середньої освіти.

  Керівники закладів освіти міста позитивно налаштовані на співпрацю з інклюзивно-ресурсним центром.

Ця робота є першим етапом у циклі зустрічей, запланованих центром професійного розвитку педагогічних працівників  спільно  з ІРЦ. Її результатом має стати напрацювання алгоритму (рекомендацій) важливих кроків спільних дій педагогів, практичних психологів, інших спеціалістів у вирішенні нагальної проблеми – підвищення рівня ефективності надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Ілюхіна С.В., директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Хмільницької міської ради

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень