A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

МОН та ЮНІСЕФ започаткували кампанію НУМО для батьків дошкільнят

Дата: 18.11.2020 08:30
Кількість переглядів: 212

Міністерство освіти і науки спільно з ЮНІСЕФ Україна запускають кампанію НУМО про важливість дошкільного розвитку. Кампанія допоможе батькам зрозуміти необхідність високоякісного дошкільного навчання, побудувати ефективну комунікацію з дитсадками та допомогти розвивати навички в дітей. На платформі батьки знайдуть корисний контент, чат-бот і поради психологів.

«Розвиток якісної та доступної дошкільної освіти є дуже важливим. Особливо актуально це в контексті Нової української школи: дошкілля має бути синхронізоване з реформою НУШ і максимально готувати дітей до школи та життя. Батьки також повинні розуміти, що вони впливають на розвиток дітей у цей період. Завдяки нашим партнерам ЮНІСЕФ в Україні в межах кампанії НУМО розроблено спеціальні інструменти, які допоможуть гармонізувати розвиток дошкільнят і підготувати їх до школи. Адже результатом якісної дошкільної освіти є готовність дитини до подальших етапів життя, пов’язаних зі здобуттям нових знань та формуванням навичок і вмінь», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Кампанія НУМО допоможе батькам краще зрозуміти важливість якісного навчання дитини, поняття м’яких навичок (soft skills), методології та практики розвитку м’яких навичок (soft skills) та технічних навичок (hard skills).

Контент-платформа надаватиме конкретні методики, вправи для розвитку певних навичок, інформацію про гармонійне спілкування з дитиною та матеріали для розвитку навичок дотримання санітарних правил і дистанції.

   Платформа виконує роль помічника для батьків дітей 3-6 років та розв’язує завдання пошуку конкретної методики до конкретної ситуації розвитку дитини дошкільного віку. Numo_bot розсилатиме чіткі й зрозумілі вправи про те, як розвинути ту чи іншу навичку в дошкільняти. 

   У межах кампанії також створено серію відеороликів та постерів, ключовою метою яких є підвищення обізнаності батьків/опікунів про навички, якими має володіти дитина дошкільного віку, які є вкрай важливими для її гармонійного розвитку, а також донесення їх важливого значення у щасті дитини.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень